Gregorčičeva 4,
Celje, Slovenija

+386 51 874 380
tatjana@tatjanatrajkovska.eu

Pon - Pet 12.00 - 20.00
Sobota - Nedelja ZAPRTO

Mnenja strank

Delavnica za zmanjšanje stresa in krepitev zdravja

Torkova delavnica je vsekakor bila nekaj novega: prijeten, sproščen ambient, veliko koristnih informacij in vaj za sproščanje. (M. H.)

Delavnica mi je bila všeč, saj je govorila o tematiki, ki jo najbolj potrebujem in dobila sem vse, kar sem pričakovala: smernice, spodbude, znanje, osebno zgodbo predavateljice, konkretno izvedbo vaj. Predavateljici se zahvaljujem za predavanje in naši ravnateljici, da nam je to privoščila! (D. P.)

Všeč mi je bil njen pristop in razmišljanje. Dejansko je govorila o stvareh kot jih res doživljamo, brez pretvarjanja. Že razmišljam v tej smeri, verjamem, da si lahko sami na ta način pomagamo in naredimo veliko za svoje zdravje. Bom prakticirala… (P. M.)

Meni je bilo predavanje všeč, ker je predavateljica govorila o svojih doživetjih, o primerih iz prakse in o stresu, ki je nas največji “sovražnik”. Zelo poučne so mi bile tehnike sproščanja, ki so mi bile zelo všeč in jih sedaj izvajam ob večerih tudi sama doma.

Z veseljem bi se še enkrat udeležila taksnega izobraževanja, ker mi je bila tema in način zelo poučna in življenjska. (T. Š.)

Delavnica se mi je zdela super. Bila je nekaj posebnega, malo drugačna kot smo navajeni. Po delavnici sem bila zelo sproščena, počutila sem se super. Takšnih delavnic bi si želela še več. (N. J.)

Meni je bila delavnica odlična. To pa zato, ker je bila predavateljica iz prakse in nam je res znala približati informacije ter jih podpreti z izkušnjami. Všeč pa mi je bilo tudi zato, ker je bila tako energična, čeprav se bojim, da od nas ni dobila enake količine energije nazaj. Upam, da se vidimo še kdaj. (J. Š. M.)

Menim, da je bilo dobro. Znala nas je nagovoriti s konkretnimi primeri. Poudarila je pomen nekaterih bistvenih stvari, na katere pa žel prevelikokrat pozabimo. Mislim, da je pokazala nekaj dobrih prijemov, ki res lahko učinkujejo. Predvsem pa nam je dala ravno dovolj “materiala za razmišljanje” in vsakodnevno delo. In še nekaj – jaz sem se po končanem izobraževanju počutila veliko bolje. Torej je bil cilj dosežen. (D. K.)

Predavateljici torkovega izobraževanja sporočam, da je bilo zelo zanimivo in prijetno vse skupaj spremljati iz udobnega položaja na blazini. Dobro se je bilo ponovno spomniti, kako pomembno si je vzeti čas zase in razmišljati pozitivno. Osebno se lažje sprostim in bolje počutim ob/po aktivni vadbi, tako da predstavljenih vaj, vsaj zaenkrat, ne bom izvajala. (I. H.)

Predavanje mi je bilo zelo všeč. Predavateljica je z glasbo, prijetno barvo glasu in intuitivnim pristopom ustavrila izredno prijetno, sproščujoče vzdušje. Znanje, ki sem ga pridobila, je zelo uporabno in bo zagotovo vsaj malo vplivalo na pozitivne osebne spremembe. (T. I.)

TT-1-of-1-15-400x250
Lanskoletna detoks terapija je bila za naju z ženo prijetna izkušnja s katero sva v najino življenja vnesla tudi nov način razmišljanja v prehrani, poleg tega pa spoznala tudi koristi takšne prehrane , ki so se odrazili pri zmanjšanju telesne teže in tudi boljših krvnih testih. Po detoksu so se namreč vsi kritični parametri precej znižali oz. normalizirali.
Glede na to, da sva ta način prehrane vnesla v najin vsakdanjik sva tako telesno težo tudi po enem letu ohranila kot takoj po zaključenem detoksu.
Tako, toplo priporočava vsem, ki vsaj malo razmišljajo o tem koraku, da to čim prej tudi naredijo. Res pa je , da je lažje, če to storita dva iz istega gospodinjstva, saj je to neprimerno lažje pri pripravi svežih obrokov.
G. Zoran Poteko

Individualno mentorstvo

                                                                     Um je vse. Kar razmišljaš, to postaneš.

Buda

Sem eden tistih srečnežev, ki v življenju opravljajo poklic, ki so si ga zmeraj želeli. In to zame ni samo poklic, ampak tudi hobi in nasploh način življenja. V zdravniškem poklicu se razdajaš in tako velikokrat pozabiš nase. Najtežje je najti ravnotežje med poklicnim in privatnim življenjem. Nekaj časa se mi je zdelo, da mi gre dobro. V divjem vrtincu vsakdana in preobremenjenosti sem v zadnjih dveh letih na delovnem mestu pogosto občutil nemir, jezo in frustracijo, ki so se seveda slej kot prej pričeli izražati tudi na mojem telesu. Sprva tiho in nato vse glasneje. V obilici dela in obveznosti si nisem hotel priznati, da je moje notranje ravnovesje porušeno. Postopoma sem postajal vse bolj utrujen in nespeč, pojavljala so se mi vnetja ušes in alergijski kožni izpuščaj brez jasnega sprožilnega dejavnika. Prelomen dogodek, ki me je soočil s svojim stanjem in mi dokončno odprl oči, je bil strašljiv napad srčne aritmije. Imel sem očitne simptome izgorelosti, kar sem si zelo težko priznal. Takrat mi ni preostalo drugega kot da se odmaknem iz direndaja in se ponovno poskušam srečati s sabo. Ko si tako dotolčen in izgubiš zaupanje vase, se je zelo težko pobrati sam. 

In življenje ti v vsakem trenutku da, kar resnično potrebuješ. Nasproti mi je prišla Tatjana, dolgoletna zaupna prijateljica, s katero sva že med študijem skupaj žulila šolske klopi. Tatjana je v zadnjih letih nabrala veliko znanja in izkušenj s področja celostnega zdravljenja in me spomnila, da sem najboljše zdravilo zase jaz sam. Nenehno me je spominjala, da z odmikom iz stresa, s srečanjem s svojimi potlačenimi negativnimi čustvi, z akupunkturo ter z boljšo skrbjo za svoje telo lahko v sebi aktiviram procese samozdravljenja. Z mirnejšim in čistejšim umom sedaj v odmiku počasi okrevam. Vsak dan sproti si obvezno nazdravim s čašo vseprežemajoče zdravilne ljubezni in se priklonim božanskemu. 

Hvala vesolju za take angele kot je Tatjana.

Boštjan

***

Tatjano sem spoznala aprila 2016, ko sem bila čustveno in fizično brez moči. Ker mi moji domači niso mogli pomagati, je mama pozvala Tatjano in že isti večer me je sprejela in pregledala. Bila sem tako slabotna in obupana, da tudi sama nisem več videla izhoda, vendar, ko me je pregledala in se z mano pogovorila, sem začutila njeno pozitivno energijo. Začela sem jo obiskovati redno, najprej me je pomirila in mi pomagala z akupunkturo, saj sem imela močne glavobole. Vedno sem se lahko zanesla nanjo. Kasneje, ko sem si opomogla, sem začela obiskovati njeno svetovanje/ trening oziroma coaching.

Gre za svetovanje oziroma treniranje kako se umiriti, sproščati vsakodnevni stres oziroma se mu izogniti in kako si pomagati v kritičnih situacijah. Od takrat sem se že veliko naučila, saj se učiva raznoraznih tehnik sprostitve in meditacije.

Bili so dnevi, in še vedno so včasih, ko me je pomirila in mi dala moč za naprej že s tem, ko sem jo poklicala in slišala njen pomirjujoč glas. V njeni bližini se resnično lahko odprem, saj je prijazna, čustvena in topla oseba, pa vendar tudi objektivna in realna. Z njo lahko govorim o čemerkoli, nikoli ne obsoja, najprej posluša, nato komentira ali da nasvet.

Uči me kako biti bolj pozitivna, zaupljiva in hvaležna, predvsem za to kar sem dosegla in za to kar nam nudi življenje. To pa ni bilo lahko, saj sem že od nekdaj bila zelo pesimistična. Odkar jo obiskujem, cenim čisto preproste stvari, kot na primer zrak, ki ga diham, naravo, ljubezen, prijateljstvo, zaupanje in dobroto. Prav tako sem poglobila odnose s tistimi, ki jih imam najbolj rada; naučila sem se tudi reči ‘Ne’, česar prej nisem znala. Telovadba, sprehodi in moje vrste meditacija so postali del mojega življenja. Seveda so še vedno dnevi, ko sem utrujena in potrta in se zavedam, da še moram marsikaj postoriti, vendar poskušam to sprejeti in pogledati na zadevo še z druge plati.

Za na konec pa lahko še zapišem, da je Tatjana moj mentor, moja prijateljica in moj vodnik na moji poti spreobrnitve in sprejemanja sebe kot take. Vedno bom hvaležna, da sem jo lahko spoznala.

Zato:  Hvala, Tatjana.

Gabi.

Vtisi iz vadbe dihalnih tehnik in meditacij

“Na vadbah zavednega dihanja odkrivam v sebi neverjetne potenciale. Izražajo se v obliki neverjetnih doživetij čiščenja slabega v meni ter izjemnega odkrivanja sreče, otroške radosti, predvsem pa globoke hvaležnosti do življenja. Ob skrbno izbranih meditacijah ter krasni glasbi in dobrem vodenju zmeraj znova najdem samo sebe in pridem v stik s seboj za dlje časa.” (Lena)

“Zjutraj, ko sem se zbudila, sem v sebi začutila takšen mir, kot že zeloooo dolgo ne. Bilo mi je kar nenavadno, ker tega nisem vajena. Včeraj na meditaciji nisem začutila, da bi se tako globoko sprostila, ampak očitno je šlo, očistila sem dušo vseh navlak in danes mi je čudno, takšen mir v meni. Upam, da bo trajalo…” (M.)

Vtisi iz umika v tišino

“Umakniti se iz vsakdana za tri dni in jih brezskrbno preživeti ob tako dobro poskrbljeni organizaciji in urniku je bilo zame izrednega pomena za napolnitev baterij. Tatjana mi je omogočila oživeti pravi pogled na življenje, svojo celoto kot spoj uma, telesa in duha in “najti mir” v sebi in okolici. Hvaležna sem ji, da s svojim zgledom, energijo, strokovnostjo zmeraj znova pričara čudovite delavnice, ki so res vredne prihoda.” (H.K.T.)

“Umik v tišino me je pripeljal do spoznanja, koliko izrečenih besed me povezuje s potrjevanjem tega, kar sem, in koliko nepotrebnih stavkov in besednih zvez izrečem, ker sem tako navajena ali ker sem tako naučena. Tridnevna tišina v odnosu z nepoznanimi ljudmi mi je vsaj za to kratko obdobje snela masko z obraza ter razvrednotila vse, kar se ustvari v besednem dialogu med ljudmi. Vsi trije dnevi so bili aktivni in raznoliki, najbolj me je pritegnilo povezano dihanje in predvsem način Tatjaninega vodenja.” (Alja)

Doživetja udeležencev na delavnicah dihanja z Danom v Sloveniji (julij 2012)

Med dihalnimi meditacijami sem občutil različna čustva, od strahu, žalosti, do radosti in topline. Na splošno, pa so bili energija in občutki zelo prijetni. Bilo je, kot da bi se izgubil v neznanem prostoru, kjer sem se počutil zelo srečnega. Bil sem eden izmed tistih ljudi, ki so si pred preiskusom Danovih meditacij govorili: »Ma ja, seveda…«, in zdaj lahko rečem le: »Wow«. (Rok)

“Med meditacijo sem čutila čudovite občutke mravljinčenja, energije po vsem telesu, zlasti po obrazu in dlaneh. Ali »Chi«- »Prana«- energija res obstaja? Nedvomno, saj sem jo čutila v dlaneh tako intenzivno. Počutila sem se lažjo za eno plast. Čudovito doživetje! (Darja)

“Dovolila sem se sprostiti, občutiti telo na tleh in se prepustiti ter dovoliti, da je um odplaval stran ob spremljavi čudovite glasbe. Zjokala sem se in nato občutila neizmerno hvaležnost.” (Lena)

“Imel sem zelo intenzivne občutke v dlaneh in stopalih, kot še nikoli prej v življenju. Za kratek čas sem imel tudi občutek pritiska v prsnem košu. Na koncu seanse sem se počutil neizmerno srečnega in šlo mi je na smeh. Vsekakor doživetje, ki ga je vredno ponoviti. Popolnoma presenečen!” (Ž.M.)

“Vredno izkušnje!” (Elena)

“Enkratno, impresivno.” (Evgenija)

“Med meditacijo sem začutila globoko hvaležnost za življenje, glasba je prevzela kontrolo nad mojim telesom in zdelo se mi je, da plavam, le um me je obdržal na tleh.”  (M.)

“Bilo je turbulentno. Bilo je vsega, od stoka, joka, smeha, tresenja. Prihajale so mi slike iz življenja, ki so bile zame zelo pomembne. Občutki niso bili prijetni, toda ker nam je Dan svetoval naj nadaljujemo, sem vztrajala, dihala in na koncu meditacije sem se počutila izjemno, zelo mirno in na obrazu sem imela sproščen nasmeh. Prebujajoče!” (Tanja)

Vtisi iz razstrupljevalnega umika

“Bilo je prekrasno, čudovito, sproščeno, veliko novega sem izvedela, si kar nekaj zapomnila in sedaj jem veliko več zelenjave, sploh stebelne zelene. Bili smo nadvse prijetna skupina, lahko sem bila to, kar sem in bili smo v udobnih oblačilih… Pa zehanja in glasnega izdiha sprostitve nismo rabili tlačiti v sebi. 🙂 Seveda pa je izjemnega pomena za dobro počutje in uspeh strokovno vodenje delavnice s srčno, preprosto, iskreno, radostno, pošteno in znanja polno zdravnico Tatjano Trajkovsko. Hvala še enkrat!” Sandra