fbpx
Sledite mi
 

Gregorčičeva 4,
Celje, Slovenija

Pon - Pet 12.00 - 20.00
Sobota - Nedelja ZAPRTO

Kaj lahko naredimo, da sprožimo pretok energije … ali kako nas prav to obdobje vabi, da se poslovimo od stare, zastarele energije …

Vsi vemo, da je življenje pretok – torej energija mora teči, da se življenje ohranja.

Ko se pretok energije ustavi, omeji, se začnejo na enem ali večih mestih pojavljati zastoji, blokade… Ti se kažejo lahko na fizičnem telesu, pogosto pa tudi na našem psihičnem počutju, mentalnem telesu (kako razmišljamo…), v odnosih…

Ko pridejo ljudje k meni, se mnogo pogovarjamo…Veliko sprašujem, z namenom, da jih bolje razumem in da dobim širšo sliko. Nemalokrat ljudje tekom pogovorov ozavestijo sami kaj se pravzaprav dogaja in kje so se na nek način ustavili.

… Saj veste … ko gremo včasih do prijatelja … in sploh ne potrebujemo njegovega odgovora, rešitve, pač pa nam največ pomeni prav to, da nam ponudi svojo popolno prisotnost, da smo lahko tam, z njim/njo takšni kot smo, in se na glas izrazimo, smo morda včasih tiho … kakorkoli … a v tej njegovi/njeni/naši prisotnosti se odgovori, rešitve nakažejo … in se stvari razjasnijo.

Malo sem zašla 🙂 a v resnici vas samo vodim dalje 😉 … torej naj se vrnem k temu, da čutimo, da smo se ustavili, da nas nekaj žuli, boli, da ene stvari pač ne grejo, da se ne moremo premakniti na določenem področju.

Ko se ustavimo in se tega zavemo smo naredili že ogromno!!!

 1. Zavedanje je namreč ključ – ki odpira vrata k spremembi.
 2. Zavedanje nam daje možnost, da vidimo kje je morda ovira, kako morda sami prispevamo k njej ter s tem mnogokrat nakaže naslednji korak.
 3. Če koraka ne vidimo, čutimo pa, da smo obtičali, je prav, da se objamemo in dopustimo vse občutke, ki nam jih ta situacija, bolečina, bolezen na nek način dviguje…torej vse misli, čustva…
 4. dopustimo jih.
 5. Zavedanje, dopuščanje sama po sebi dajeta prostor, da preprosto smo TU & ZDAJ. Ko smo tu in zdaj, brez vse krame, preteklosti, ko res samo smo – se povežemo z Mirom, Ljubeznijo, Večno bitjo, ki v resnici smo.
 6. In ko enostavno smo Tu in Zdaj, takrat ni upora, samo smo. In gremo iz trenutka v naslednji trenutek sami po sebi… Spet smo… pretočni. 🙂
 7. Če pa čutite, da potrebujete eno tako konkretno dejanje – “booster”, ki vam bo pomagal premakniti energijo, v kateri ste obtičali in se vam zdijo zgornji predlogi vse preveč filozofski/ v zraku, potem vam predlagam, da svoj dom/pisarno/bivalni prostor temeljito prečešete, očistite in izpraznite vse odvečne krame. Lotite se vsake omare, pojdite od sobe do dobe in samo izpraznite iz predalov, omar in kotov vse tisto, kar vam že dolgo ne služi več.

* To vas bo postavilo iz glave v telo, v ta trenutek.

* Hkrati boste imeli priložnost videti, kje se vam misli ustavijo, pri katerih stvareh, oblačilih, hrani…vas vleče nazaj, v stare vzorce, spomine… in že se nakažejo rešitve 😉

* Ustvarili boste pretok – ene stvari boste podarili, ene enostavno zažgali, odnesli v smeti…le zakaj bi ležale in nas držale ujete.

* Ustvarili boste prostor, da lahko pride nova, sveža energija, nove misli, nove ideje, ljudje…

Tole obdobje od 30.1. do 15.2. je sploh eno tako posebno obdobje, ko se bodo dvigali v nas spomini, prebujale se bodo stare rane…skratka na površje, v naš um in sploh v življenje se bodo dvignile stvari, ki želijo oditi.

Vzemite si čas:

 1. za meditacijo
 2. za opazovanje občutkov, misli
 3. za globoko dihanje
 4. za dopuščanje tega
 5. za smeh, sproščanje – ne vzemite vseh občutij resno…zdaj že vemo, da misli in občutki pridejo in gredo
 6. za čiščenje prostorov
 7. za pretok energije in gibanje.

Pa kakšno šemo ušpičite in se nasmejte življenju in sebi – Vredno je & Vredni smo. 

Če pa potrebujete pogovor, posvet glede določenih težav, ker čutite, da ste obstali, da ne veste kako naprej, se lahko obrnite tudi name. Z veseljem vam prisluhnem in vas spodbudim in podprem pri zdravljenju in spremembi.

Objem,

Tatjana

 

Comments are closed.