fbpx
Sledite mi
 

Gregorčičeva 4,
Celje, Slovenija

Pon - Pet 12.00 - 20.00
Sobota - Nedelja ZAPRTO

PRAVA POVEZAVA je tista, ki resnično šteje 💗

Medtem, ko je v svetu vse več govora o razlikah in ločevanju, želim z vami deliti svoje misli o POVEZAVI – POVEZANOSTI. V njej namreč vidim potencial za osvoboditev od strahov, dvomov, skrbi in laži. V njej vidim svetlo sedanjost in prihodnost.

Najvažnejša povezava je gotovo stik nas samih s seboj. Iz tega, kakšna je ta povezanost, izhajajo vse ostale vezi in povezave. Se strinjate?

Ko sem povezan/a sam/a s seboj – takrat se čutim, se slišim in si prisluhnem. Takrat čutim in zaupam, da se življenje odvija v pravi smeri. Čutim svojo vrednost in se zavedam svojih kvalitet, talentov, zanimanj in posebnosti, ki jih z veseljem izražam in delim s svetom. Zavedam se tudi svojih šibkosti, a jih ne vidim kot slabosti, pač pa priložnosti, da se skoznje zbrusim, kalim, zrastem in odložim vse tisto, kar ni moja prava narava (strah, skrbi, stara omejujoča prepričanja, dvomi, negotovosti…).

Bolj kot sem povezan/a sam/a s seboj, lažje tkem povezave z drugimi. Manj je zatikanja in konfliktov. V drugih in v svetu vidim na nek način sebe. Ne iščem in čutim ločenosti, pač pa povezanost in bližino. Četudi sem sam/a, se ne čutim osamljen/a. Zavedam se vrednosti odnosov, povezav in zato vanje vlagam sebe. Z ljudmi delim svojo resnično naravo.

Ko sem povezan/a sam/a s seboj, je moj odnos do sebe ljubeč, topel, spodbuden, sočuten. Ničesar ne želim izsiliti, pač pa se poslušam, si zaupam in pustim, da me vodi notranji tok. Delujem, ko čutim, da je čas – ne iz strahu in pomanjkanja, pač pa iz navdiha in želje po tem, da nekaj naredim ali delim.

In takšni so tudi odnosi do drugih. Z več lahkotnosti se v njih iskreno izrazim in hkrati postavim meje, ko čutim, da je to potrebno.

In zakaj sem danes spregovorila o tej temi?

Ker se mi zdi nadvse pomembna.

Odkar se intenzivneje ukvarjam z osebno rastjo, duhovnostjo, samo-zdravljenjem…, spoznavam, da je ravno ta odnos – povezava nas s samim seboj- tista najpomembnejša stvar, ki nas nekako usmerja v življenju in prispeva k temu, kako svoje življenje živimo, ga doživljamo, kako se izražamo in koliko zaupamo sebi, življenju in ljudem.

Naš odnos s samim seboj je pogosto močno povezan s tem, kakšen je bil odnos naših staršev oz. primarnih skrbnikov do nas, ko smo bili dojenčki, otroci – ko smo torej odraščali. Iz teh primarnih odnosov se namreč posledično izoblikuje naš odnos do sebe in drugih.

Pogosto nas šele izzivi v življenju (bolezni, razpad partnerskega razmerja, konflikti na delovnem mestu, med prijatelji in v družini…) privedejo do tega, da začnemo spoznavati sebe v resnični luči in tako svoj odnos do sebe in življenja počasi spreminjati.

Zavestno življenje in delo na sebi – osebna rast – nam omogočita, da ta odnos do sebe počasi spreminjamo v bolj zdravega, toplega in ljubečega.

“Intenzivna obdobja v življenju so tista, ki v nas osvetlijo vse naše odnose.”

Letošnje leto je za vse nas še kako intenzivno. Sami občutimo in vidimo, kako zunanje situacije pritiskajo na nas in naše „tipke“ – „stare rane“. Vsak zase smo začutili, koliko smo v resnici močni. V vsej polnosti in odtenkih se nam kažejo vsi naši odnosi – odnos/povezava do sebe, življenja in drugih.

Eni smo izzive in dogajanje zunaj vzeli kot namig, da se še bolj potopimo vase in črpamo moč iz lastnih globin – tam, kjer se v resnici nahaja.

Nekateri čakajo, da se bo odrešitev pokazala zunaj, saj sebi ne zaupajo. Morda zato, ker je bilo njihovo zaupanje v življenju do sedaj izigrano, ker so jim ljudje skozi življenje vedno odrejali kako živeti, se izražati in v njih spodbujali strah, dvome in negotovost.

Sama verjamem, da je moč in zaupanje mogoče najti le v lastnih globinah. Od tu se lahko posledično širi navzven – v naš svet.

Verjamem, da je svetla prihodnost vseh nas odvisna od naše primarne povezanosti samih s seboj in posledično pristne povezanosti in spoštovanja med ljudmi. Kajti, ko resnično čutimo pravo povezavo s seboj in ljubezen do sebe – takrat ju lahko delimo z ljudmi.

Medtem, ko med nas mediji sejejo dvome, konflikte in strahove, želim, da se zavedamo, da so pozitivne spremembe možne in prisotne v tem trenutku, tukaj in zdaj. Izhajajo pa gotovo iz povezave s svetlobo, mirom, zaupanjem in močmi v nas samih.

 Smo jih pripravljeni čutiti in aktivirati?
 Si resnično želimo živeti svojo resnično naravo?
Smo se pripravljeni odreči strahovom, lažem, dvomom in negotovosti in aktivirati notranjo moč?

Če ja, vas toplo vabim, da mi to napišete.

Vesela bom vaših pogledov, misli, uvidov. Gotovo jih imate!

In za konec ME ZANIMA:

Ste pripravljeni za 3 mesece skupaj z menoj in nekaj aktivnimi iskalci svetlobe stopiti na pot raziskovanja svojih moči in potencialov?
Si želite to jesen in košček zime namesto poslušanju novic o koroni, obetih, polomih, skrbeh, posvetiti poglabljanju odnosa do sebe?
Si drznete stopiti iz cone znanega, ki vas več ne osrečuje, v cono neznanega, ki v vas prebuja veselje, izziv, igrivost, radovednost, optimizem, moč in mir?

Če ja, bom izjemno vesela našega skupnega 3 mesečnega potovanja skozi NOV skupinski program AKTIVIRAM NOTRANJO MOČ.

Več o njem najdete tukaj.

V vsakem pogledu pa bom vesela in hvaležna vaših odzivov in razmišljanj.

Vas objemam in vam želim, da v teh dneh namenite vsak dan vsaj pol urce samo sebi. S tem boste krepili odnos do sebe in zaupanje v življenje.

Comments are closed.