fbpx
Sledite mi
 

Gregorčičeva 4,
Celje, Slovenija

Pon - Pet 12.00 - 20.00
Sobota - Nedelja ZAPRTO

Narava in srce nas vedno brezpogojno sprejmeta

Sama sem začetek poletja preživela na morju, kjer so me morje, voda in zrak prepojili s toplimi in prijetnimi energijami. Narava mi s svojim brezpogojnim sprejemanjem vedno nudi ljubeč prostor za odkrivanje moje prave biti. Vanjo lahko vedno pridem z vsem kar se dogaja v meni, odložim nepotrebno breme in se v njej sprostim ter napolnim.

Toda danes ti pišem zato, ker te želim spomniti, da imamo tudi v sebi prostor, ki nas objame prav takšne kot smo v danem trenutku. Naše srce je tisto, ki to zna še kako dobro. Ko se povežemo z njim, lahko obsedimo s svojimi čustvi in občutki, tudi tistimi neprijetnimi in ugotovimo, da se tudi ti občutki v njem poležejo, umirijo in prej kot slej izpuhtijo. Ostane pa občutenje miru, radosti, ljubezni, hvaležnosti, zaupanja…

Vsake toliko časa se vsakdo od nas znajde v obdobju, v katerem povezava z našim srcem zbledi ali skoraj popolnoma ugasne. Takrat naše življenje postane naporno, saj vodstvo v njem prevzame um, ki pa je poln strahov, omejitev, skrbi in ozkih prepričanj.

Kako to občutimo?

 • Čas teče prehitro, lovimo roke, brezglavo hitimo od enega do drugega opravka, postanemo pozabljivi.
 • V nas je vse manj veselja, radosti, miru, kreativnosti in smeha.
 • Zdi se nam, kot da nam drugi kreirajo življenje, počutimo se nemočne, utesnjene in nesrečne.
 • Zdravje nam začne pešati, pojavijo se razne bolečine (glavoboli, napetosti v vratu), nespečnost, razdražljivost, nemir, prebavne težave…
 • Odnosi se začnejo krhati, saj hitreje vzkipimo, smo preobčutljivi ali pa se začnemo umikati od ljudi.
 • Služba nam je le še v breme, v njej ne najdemo več pravega veselja, izziva.

Če se morda v tem trenutku nahajaš v takšnem obdobju, naj ti povem, da je to samo obdobje, ki te opozarja in uči, da si nekje malo zašla. Da si morda pozabila nase ali pa od sebe zahtevaš preveč. Ne skrbi, draga moja, to se dogodi vsaki od nas in ne pomeni, da si slaba, nesposobna ali kaj podobnega. Daleč od tega!!!

Vedi samo, da je zdaj čas, da se ustaviš in si dovoliš malo počitka, miru in tišine. Bodi iskrena s seboj in dovoli, da ti spregovori tvoje srce. Ono ve, saj je tukaj zate – le prisluhni mu. Zagotovo ti bo dalo odgovor.

Zdaj pa poišči miren kotiček, sedi udobno in prisluhni. Dovoli vsem občutkom da so, tudi tistim, pred katerimi bi najraje ubežala in postavi srcu naslednja vprašanja:

 • Česa v dani situaciji ne želim videti, slišati ali sprejeti?
 • Kaj me drži v tem krču in kaj bi mi ga pomagalo sprostiti?
 • Kaj je v tej situaciji najboljše zame – kaj me uči?
 • Komu ali čemu moram dovoliti, da gre iz mojega življenja?
 • Koga lahko prosim za podporo, pomoč ali nasvet?

Dobila boš odgovor, objel te bo mir in prišlo bo notranje spoznanje, ki ti bo narekovalo naslednji korak. Takrat ne odlašaj, ampak dvigni glavo, in ga naredi – pa čeprav bo to korak v neznano in izven cone tvojega udobja. Verjemi sebi, zaupaj svojemu srcu – vodilo te bo tja, kamor ti je namenjeno.

Če potrebuješ pomoč, spodbudo ali namig, pa sem vedno tukaj zate.

Objemam te iz srca, 

Tatjana

Comments are closed.