fbpx
Sledite mi
 

Gregorčičeva 4,
Celje, Slovenija

Pon - Pet 12.00 - 20.00
Sobota - Nedelja ZAPRTO

Ne beži pred sporočilom svoje bolezni

Kaj je tisto, pred čimer bežiš in si poskušaš zatisniti oči in ušesa, a postaja kljub temu vse bolj glasno in očitno? Se morda želiš upreti spremembam, ki ti jih prinaša življenje in se sprašuješ zakaj ne more biti vse tako kot je bilo nekoč?

Edina stalnica v življenju je sprememba, zato je praktično nemogoče, da bi se uprla spremembam!

Danes ti želim povedati, da so spremembe pravzaprav lahko zelo fajn in da je od nas odvisno kako jih vzamemo. ☺ Res je, da si mnogi ne želimo sprememb, zlasti kadar te pridejo v naše življenje v obliki situacij ali ljudi, ki tako ali drugače pritiskajo na nas. Ena takšnih sprememb je lahko tudi bolezen.

Jaz ti želim povedati, da je lahko bolezen pravzaprav tvoja velika učiteljica in prijateljica. Ne odganjaj je, pač pa ji dovoli, da ti prenese svoje sporočilo. Sprejmi jo in ji prisluhni. Ko ji boš prisluhnila, boš s tem prisluhnila tudi sebi. Postopoma se boš začela ponovno zavedati:

  • sebe, svojih potreb, hrepenenj, sanj,
  • vseh tistih čustev, ki si jih tako dolgo zavračala,
  • prepričanj ter misli, ki te v življenju ovirajo in ti preprečujejo, da bi živela polno, 
  • svoje globine, svetlobe, veličine in ljubezni.

Vse kar se nam v življenju dogaja, se nam dogaja z namenom, da postajamo bolj zavestna bitja – bitja, ki se zavedamo svojih potencialov in naše resnične narave. In čeprav se na trenutke zdi, da so nam določeni ljudje sovražniki in da je bolezen le še ena od njih, je resnica prav nasprotna. 

Če se torej spopadaš s kakšno kronično boleznijo, pa najsi bo to depresija, anksioznost, izgorelost ali pa dolgotrajne prebavne težave, sindrom kronične utrujenosti, kako autoimuno obolenje, nespečnost, alergija…, ji dovoli, da te vodi na poti spoznavanja same sebe.

Ko boš tako odkrivala samo sebe in si znala bolj prisluhniti, se objeti v vsem kar si, bo sporočilo te bolezni v veliki meri predano in tako tudi ne bo imela več namena, da obstaja, te »cuka« in ti pravi: «Zbudi se!«

Bodi odprta ter prisluhni svojemu srcu in telesu, 

Tatjana

Comments are closed.