fbpx
Sledite mi
 

Gregorčičeva 4,
Celje, Slovenija

Pon - Pet 12.00 - 20.00
Sobota - Nedelja ZAPRTO

PLACEBO STE VI, ZDRAVILO STE VI – v vas se skrivajo neizmerni potenciali zdravljenja

Včeraj je bila v Ljubljani večerna prireditev na kateri so se gospa Manca Košir, zdrvnica Tatjana Zorko in pisatelj ter celitelj Borut Lesjak pogovarjali o zdravju, zdravljenju in dveh knjigah, ki bi vam ju želela predlagati v branje.

Ena knjiga nosi naslov Placebo si ti – Vaš um je pomemben, njen avtor je dr. Joe DispenzaDruga se imenuje Celjenje, napisal pa jo je zdravilec David Elliott. 

V knjigi dr. Joe Dispenza razlaga skozi številne primere in znanstvene študije moč našega uma.

Govori o moči našega zdravljenja, ki se aktivira v stanju, ko smo sproščeni in se čutimo povezani z božanskim. To se dogaja lahko v stanju meditacije, ko se razblini naše dojemaje sebe in življenja le na materialni ravni, pač pa se spojimo z zavestjo, katera v resnici smo…lahko bi rekla, da se je zavemo. 

Ko smo sproščeni, takrat zdravilni procesi v telesu naravno tečejo.

Toda, v današnjem tempu življenja se vse pogosteje dogaja, da smo tako vpeti v dogodke, hitenje, neprijetne misli, lastne interpretacije, da je sproščeno stanje duha postalo prava redkost. Ta naša ujetost v delovanje vodi v vse več toliko nemira, tesnobe, strahu, bolečin, psihosomatskih ter kroničnih bolezni…

Dr. Dispenza izjemno strokovno toda tudi nadvse jasno razloži kako naše misli in občutki kreirajo naše stanje duha in s tem aktivirajo določene gene in kreirajo stanje v našem telesu. Odvisno od misli in občutkov, ki jih neprenehoma gojimo, čutimo, se aktivirajo geni ter vplivajo na naše počutje, stanje telesa, zdravje/bolezen oz zdravljenje.

Vem, da ste že mnogi slišali o pomenu meditacije in kako lahko ta dejansko prispeva k našemu boljšemu počutju, večji koncentraciji, sproščenosti,zdravju in zdravljenju. V tej knjigi boste našli o vsem tem številne primere in dokaze.

V knjigi Celjenje avtor in celitelj David Elliott govori o procesu celjenja, o ljubezni, egu, o naših vzorcih, zamerah, odporu do zdravljenja. En del knjige nas vodi skozi različne vaje in vprašanja do tega, da pri sebi raziščemo kje smo, kaj nas ovira na poti do polnega življenja, zdravljenja…

V drugem delu se posveti celjenju/zdravljenju, kjer še posebej izpostavi izjemen pomen meditacije, dihanja & hvaležnosti.

Obe knjigi sta izjemni in še kako vredni branja. Ponujata nam jasen vpogled v naše lastne moči ter nas vodita nežno na poti odstiranja lastnih ovir, zamer, nevednosti… 

Zavedam se, da resnično izjemno moč za zdravljenje nosimo vsak v sebi. Vse ostalo zunaj so lahko pomagala, včasih zelo dobrodošla, a navsezadnje smo v procesu zdravljenja ključni mi sami.

Si znamo vzeti čas zase, za to da se ustavimo in mislimo tiste misli, ki nas podpirajo? 

Saj poznate tisti pregovor, ki pravi: “Tja kamor gredo misli, gre naša energija.”

V stanju sproščenosti in tudi med meditacijo se pogosto znajdemo v polju brez misli. Takrat smo najbolj pretočni, takrat znotraj nas samih procesi regeneracije naravno potekajo. 

Zakaj si torej ne bi dnevno privoščili 20 -30 minut za meditacijo? Ste že poskusili? Morda je to vaša dnevna rutina?

Nekaterim je všeč tiho sedenje. Drugim so bolj pri srcu aktivne meditacije. Možnosti je veliko – vse kar je potrebno je da si utrgamo čas in da damo priložnost sebi in tudi meditaciji.

V obeh knjigah boste našli podrobno razložene različne meditacije – lahko jih preizkusite in poiščete sebi ljubo. 🙂 

Sama pa vas z velikim veseljem povabim na meditacijski večer “Kapljica tišine”.

Več o njem najdete TUKAJ! 

Prijavite se tako, da mi pošljete mail na tatjana@tatjanatrajkovska.eu

Če vas mučijo zdravstvene težave, hkrati pa se nekje v sebi zavedate, da se možnosti zdravljenja skrivajo v vas samih, vam toplo priporočam knjigi v branje. 

Če potrebujete posvet, pogovor in podporo na poti zdravljenja, sem vam na voljo, 

Bodite odprti, raziskujte, imejte se radi in ne predajte se!

Tatjana

Comments are closed.