fbpx
Sledite mi
 

Gregorčičeva 4,
Celje, Slovenija

Pon - Pet 12.00 - 20.00
Sobota - Nedelja ZAPRTO

Majhna skrivnost, kako poskrbeti za boljše zdravje …

Upam, da si lepo stopila v novo leto. Jaz že dolgo nisem čutila v sebi toliko miru in zaupanja in želim si, da bi me ti občutki spremljali skozi vse leto. Tudi tebi želim, da ti služi zdravje ter veliko miru, lahkotnosti in zaupanja. 

Kako pa se ti počutiš te dni? Si si dala kakšne zaobljube? Si si morda zastavila kakšen nov cilj? 

Če ja, ti želim, da v sebi najdeš moč in zaupanje, da slediš sebi in jih dosežeš.

Če ne, tudi prav. Lepo je tudi samo biti. Ostani pa odprta in pretočna, saj nas tako življenje najlažje ter z najmanj napora vodi po poti, ki je najboljša za nas.

Danes ti želim zaupati eno SKRIVNOST glede zdravljenja.

zdravje

Tako moji pacienti, kot sama sem se pogosto spraševala in iskala najboljše možne načine, ki bi meni in mojim bolnikom pomagali do boljšega zdravja, počutja in vitalnosti. In tako sem študirala in preizkusila to in ono, se naučila akupunkture, raziskovala področje zdrave prehrane, meditacijo, različne tehnike sproščanja, dihanja…, in ugotovila, da vse te stvari lahko resnično veliko prispevajo k izboljšanju zdravja, toda obstaja ena stvar, ki je neprecenljiva in nenadomestljiva.

In ta stvar, ta skrivnost je ZAVEDANJE – zavedanje svojega bistva in svoje resnične narave. To morda nekoliko težko opišem, a bom poskusila. 

Ljudje smo se tako izgubili v svojih obveznostih, prepričanjih, skrbeh in strahovih, da smo popolnoma pozabili, da nosimo v sebi pravzaprav vse. V hitrem tempu življenja, smo se ujeli v »moram, prav bi bilo, treba je, ne smem, tako se ne dela, strah me je« in pozabili, da imamo v sebi glas, notranjo luč – zavest, ki nam kaže pot.

Ko smo povezani s to lučjo in smo zavestni tega bitja, se vse redkeje ujamemo v pasti uma, ki je poln zgodb, skrbi, strahov, predvidevanj…. Smo v miru s seboj in življenjem in takšni smo pretočni ter odprti za življenje. Takrat delujemo bolj lahkotno, z manj napora, brez strahu in z radovednostjo, kaj nam situacija prinaša. Smo kot otroci, ki so gibki, upogljivi, izjemno čuteči, čudeči in ustvarjalni. Vsak trenutek je nova zgodba.

Ko smo doma v sebi, je naš organizem sproščen in takrat mehanizmi regeneracije in samozdravljenja delujejo sami od sebe. 

Zato vam predlagam, da vsak dan posvetite nekaj časa in pozornosti prav vašemu bitju, dovolj bo že 10 minut zjutraj in zvečer.

Predlagam vam, da sami malo raziskujete, kaj vam najbolj ustreza, kako se najbolj približate temu kar v resnici ste – brezmejni duh. In mi pišite. 

Jaz vam prihodnjič zaupam kratko vajo – meditacijo, ki meni pomaga pri zavedanju.

Bodite lepo in imejte se radi!

Tatjana

Comments are closed.