fbpx
Sledite mi
 

Gregorčičeva 4,
Celje, Slovenija

Pon - Pet 12.00 - 20.00
Sobota - Nedelja ZAPRTO

Spomnite se vaših darov, talentov, sanj, želja in hrepenenj. Koliko od njih jih resnično živite?

Najprej bi se opravičila zaradi tiskarskega škrata, ki mi/nam že nekaj časa nagaja.  Tako rada bi vas namreč tikala – in sem vas že v prejšnjih mailih, saj se mi zdi, da smo si tako bližje, a škrat ne loči moških in ženskih imen. In potem se javite moški, ki pravite, da niste ona ;), pač pa on in tako sem se odločila, da vas bom sedaj naslavljala z vi, a v resnici se obračam na vsako, vsakega od vas posebej, velja?

Juhuuuu…. Mesec maj je tu!!!

Zame eden najlepših mesecev. Prav spomnim se kako smo maja v študentu vsi »ponoreli« od veselja, sonca, narave, ki nas je klicala ven, pa novih ljubezni ter vznemirjenja pred poletjem. Na drugi strani pa so bili izpiti in obveznosti, ki so nas čakali. Že takrat so eni znali zelo dobro najti ravnovesje v vsem tem, si vzeti čas zase, veselje, hobije – torej uživati življenje, ki se ponuja in potem sproščeno in pozitivno naravnano opraviti obveznosti. Za druge, sanjače in perfekcioniste pa so vsa ta nasprotja prebujala mnoge neprijetne občutke, misli, pričakovanja, cilje in hrepenenja.

Eni od njih – sanjači – so sanjarili kaj vse bi želeli početi a si zaradi slabe vesti tega niso dovolili in so tako spustili lepe mesece mimo, sami pa so ostali neizpolnjeni.

Perfekcionisti pa so se lotili izpitov tako resno, da so pozabili na ves svet okoli njih, na izpit so šli sicer perfektno pripravljeni, čeprav sami zase še vedno niso tako čutili, a hkrati žalostni ker so zamudili lepe dneve in druženje s prijatelji.

Danes vas želim spodbuditi k temu, da se spomnite vseh vaših darov, talentov, sanj, želja in hrepenenj. Koliko od njih jih resnično živite? Če mnogo – potem vam čestitam! Samo tako naprej. In če ne, potem si jih napišite in ta mesec razmišljajte o njih.

Naše vizije, želje, talenti so v nas z namenom, da jih vnesemo v življenje in jih zaživimo – realiziramo.

Ko delam s svojimi klienti, sploh s tistimi, ki so se odločili pogledati globlje vase in spremeniti tok življenja:

  • bodisi zato ker so zboleli, so utrujeni in brezvoljni,
  • ker se želijo osvoboditi primeža rutine in zaživeti polno – tako kot so vedno sanjali,
  • ker želijo končno sebe postaviti na prvo mesto, biti srečni, izpolnjeni in umirjeni.

Vidim, da je osnova vseh naših razočaranj in stisk, tako osebnih, zdravstvenih, kot partnerskih in poslovnih ta, da smo na nekem primarnem nivoju pozabili nase.

Pozabili smo na tiste stvari, ki nas veselijo, polnijo, delajo kreativne. Pozabili smo, da napolnimo svojo posodo. Pozabili smo, da kadar vnesemo svoje darove, talente in kvalitete v svoja dejanja in misli, se naš svet začne vrteti v tisto smer, ki nas bogati, radosti in krepi.

Naj bo torej ta mesec maj čas, ko si boste dovolili:

  • pokukati v skrite kotičke svoje duše
  • potegniti ven zaprašene sanje, cilje, vizije
  • obuditi že pozabljene hobije in darove
  • narediti kakšno prijetno »neumnost« in z njo razvedrili sebe in svoje najdražje.

In potem mi napišite kako vam je šlo.

Kaj ste našli?
Kaj vas je navdihnilo?
Kaj bi želeli, pa si ne upate?
Kaj vas ovira pri tem, da si ne dovolite izraziti določenih darov?

In prihodnjič bom z vami delila meditacijo, ki pomaga meni in mojim klientom, da brez napora in z veliko veselja vnašamo svoje darove v naš vsakdan.

Bodite lepo in dovolite, da vam sonce in narava pomagajo pri izražanju sebe!
Vas objemam,
Tatjana

Comments are closed.