fbpx
Sledite mi
 

Gregorčičeva 4,
Celje, Slovenija

Pon - Pet 12.00 - 20.00
Sobota - Nedelja ZAPRTO

Telo ima zavedanje in intuicijo – uporabimo ju!

Danes z vami delim preprosto vajo kaj narediti, ko smo v dvomih. Meni velikokrat pride zelo prav. 

Ko smo v dvomu, raje počakajmo!

Ne delujmo, saj se mnogokrat stvari razpletejo same, ko malo spustimo našo kontrolo ter občutek, da moramo sami stvari prignati do konca.

Če pa smo v situaciji, ko se moramo odločiti med dvema opcijama, potem poskusimo začutiti v telesu kaki občutki se v našem telesu pojavijo, ko se v mislih prestavimo v prvo situacijo (kot da jo že živimo) in kakšni so občutki, če živimo drugo situacijo.

Opazujmo kaj se z našim telesom dogaja, ko se prestavimo v situacijo. 

Se mišice napnejo, zadržimo dih, obraz postane trd, prste v roki stisnemo v pest ali pa postanejo hladni, nemirni?

Vse to govori, da nam telo in srce sporočata, da se v tej situaciji ne počutimo dobro! Četudi si mislimo, da je dobra, nam telo kaže, da nekaj ni ok.

Ravno nasprotno pa se dogaja v telesu, kadar se počutimo dobro.

Če se torej v mislih prestavimo v situacijo, za katero ne vemo, če je ok za nas, pa se ob misli na doživljanje te situacije počutimo dobro, lažje zadihamo, se obraz zmehča, mi sprostimo, roke in noge postanejo tople, mirne, ter se po telesu razlije en prijeten občutek, potem je to nekaj, kar nas gotovo podpira. 

 

ZAUPAJMO TELESU & SRCU

Če sami težko opazite kaj se z vami dogaja, ko skušate stopiti v eno situacijo in jo začutiti, lahko daste na tla dva mala vzglavnika. Eden predstavlja eno situacijo, drugi drugo. Nato stopite na enega in skušate občutit situacijo 1. Kako se vaše telo odziva v prvi. Ne iti v glavo in razmišljati o situaciji, pač pa samo bodite v situaciji in nato opazujte kaj se dogaja s telesom.

Nato pa stopite še na drug vzglavnik – v 2. situacijo in ponovite. 

Telo vam bo povedalo, kaj je za vas boljše.

Glava in misli pogosto delajo „računico“, ki je razumska, v bistvu pa se lahko izkaže, da ni dobra za nas. Zato le prisluhnite telesu.

Naj bodo tile dnevi pred vami takšni, v katerih boste z lahkoto prisluhnili telesu in lažje sprejemali odločitve.

Vas objemam, 

Tatjana 

One Response to “Telo ima zavedanje in intuicijo – uporabimo ju!”


  • Branka Arnautović / /

    Hvala za vso poslano gradivo, ste ena redkih, ki brez plačila posreduje svoje nasvete z vso toplino in prijaznostjo. Do vas sem prišla , ko sem iskala rešitev za zelo hude težave z bolečinami v hrbtu, ki se vlečejo že par mesecev. Žal je z Gorenjske do vas kar daleč, za moje trenutno zdravstveno stanje , zato sem z velikim razumevanjem in nasvetom mojega splošnega zdravnika našla akupunkturo v bližini. Z veseljem pa preberem vse vaše nasvete, ki sem jih delno že prej vpeljala v svoje bivanje in jih bom poizkusila še nadgraditi. Spoštujem vaš odnos do življenja in vso toplino, ki jo je čutiti že po tako tehnološkem mediju kot je e-mail. Prisrčen pozdrav Branka


Comments are closed.