fbpx
Sledite mi
 

Gregorčičeva 4,
Celje, Slovenija

Pon - Pet 12.00 - 20.00
Sobota - Nedelja ZAPRTO

Uhhhh – Ko Bi Se Le Lahko Osvobodila Te Napetosti In Tesnobe…

sprostitev tesnobe

Danes želim s teboj deliti kratko tehniko, ki je meni, pa tudi mojim strankam že večkrat prišla zelo prav. ☺

Saj veš kako hudo je, ko si vsa napeta, nervozna, polna misli in skrbi, čaka pa te naporen dan ali sestanek. Takrat se ti zdi, da bi najraje kar pobegnila ven iz svoje kože, kajne?

Naj ti zaupam, kako se lahko dejansko takrat najhitreje sprostiš. 😉 

  1. Najprej se odloči, da si boš vzela 5 ali 10 minut samo zase. Ja, morda se ti zdi to ogromno, češ, nimam časa… Verjemi, da bo teh nekaj minut spremenilo tvojo energijo in posledično tudi potek sledečih dogodkov.
  2. Malo se pretegni, zazehaj in naredi nekaj globokih vdihov in izdihov.
  3. Nato zmasiraj mehke vdolbinice zadaj na zatilju, na vsaki strani tik pod spodnjim robom lobanje. Ja, tista mehka mesta, ki so nekaj centimetrov za ušesi. Kitajci jih imenujejo tudi vetrni ribniki. Ti točki bosta že v nekaj minutah povzročili, da bo napetost v tebi začela popuščati.
  4. Nato se udobno namesti, daj roke na trebuh in počasi, enakomerno dihaj globoko v trebuh. To izgleda tako, da vdihuješ skozi nos, šteješ do 4 in opazuješ kako se tvoj trebuh pod rokami izboči, nato izdihuješ skozi nos in šteješ do 4 ali še bolje 5 (daljši kot je izdih, bolj se sprostiš), tvoj trebuh pa se počasi sprosti. S tem v zadnjih možganih umiriš center imenovan amigdala, ki je ob stresu polno aktiven.
  5. Po 2-3 minutah takšnega dihanja boš opazno bolj sproščena. Takrat si lahko v svoj spomin prikličeš en zelo prijeten dogodek ali situacijo in uživaš v teh prijetnih občutkih kakšno minutko.
  6. Sedaj je tvoja energija drugačna. ☺ Pretegneš se in se odločiš, da se bo preostanek dneva, sestanek ali karkoli te čaka, odvil kar najbolje zate in vse prisotne.

Tako draga moja…v nekaj minutah boš spet sveža, umirjena in pripravljena na nove izzive. Toliko za danes od mene. ☺

Comments are closed.