fbpx
Sledite mi
 

Gregorčičeva 4,
Celje, Slovenija

Pon - Pet 12.00 - 20.00
Sobota - Nedelja ZAPRTO

Če naše črevo ni zdravo, se poruši cel sistem – imunski sistem, razpoloženje, hormonsko ravnovesje …

Pred kratkim sem govorila s prijateljico, ki je pred nekaj leti prišla k meni na akupunkturo. Imela je neredne, izjemno boleče menstrualne cikle, nekaj let je skušala zanositi, pa ni šlo.

Bila je obupana, žalostna. Marsikaj je že poskusila, pa ni pomagalo.

Razumela sem jo, saj sem včasih tudi jaz zase obupano iskala rešitve za svoje težave – po možnosti naravne. 🙂

Z akupunkturo se je njen cikel nekoliko uredil, a še vedno ni bilo ok.

Ko sva se pogovarjali o njenih težavah je izpostavila utrujenost, napihnjenost, izpadanje las, celo v šopih, težave s koncentracijo, včasih občutek polne glave (angl. foggy head), občasne vrtoglavice in nabiranje maščobe okoli trebuha.

Pomislila sem, da bi lahko imela težave s ščitnico in ji predlagala preiskave. Pokazalo se je, da so njeni hormoni v neravnovesju. Tako sem ji predlagala, da iz svoje prehrane izključi gluten, sladkor in mlečne izdelke.

Že po nekaj tednih se je njeno stanje začelo izboljševati. Po 2 mesecih je bilo počutje dosti boljše, napihnjenost je izzvenela, lasje so počasi nehali izpadati. Najbolj pa je bila vesela, da je tista njena utrujenost izginila. Tako se je je že navadila, da ni mogla verjeti, kako drugače se lahko počuti in koliko več energije ima.

Mene na fakulteti niso učili kaj dosti o vplivu hrane na naše črevesje in imunski sistem ter hormonsko ravnovesje.

Še danes marsikateri zdravnik ne ve kaj dosti o tem, da lahko že s tem, da ukinemo gluten in mlečne izdelke ter sladkor za nekoliko časa (vsaj 4 tedne, v primeru določenih bolezni pa za dlje časa) izjemno podpremo naše telo in mu pomagamo pri samozdravljenju.

V našem črevesju se skriva 70 -80% imunskega sistema, v njem se tvori tudi večina serotonina (hormona sreče), ki vpliva na naše razpoloženje.

Naše črevo predstavlja obrambo pred vstopom mnogih škodljivih snovi, ki jih zaužijemo s hrano v naše telo.Toda, če črevo ni zdravo, se vse to lahko poruši – imunski sistem, razpoloženje, hormonsko ravnovesje. Pojavijo se lahko auto-imune bolezni, za katere „naša zahodna“medicina še ni našla pravega zdravila.

Ko sem pred leti zaradi svojih zdravstvenih težav zbegana iskala naravne rešitve  (nisem se hotela zadovoljiti z odgovorom, da naj za želodec jemljem zdravila, za ščitnico, da me tudi čakajo zdravila v roku leta ali dveh, ker mi bo odpovedala…), sem v roke dobila knjigo dr. Jungerja o črevesju.

Naredila sem tudi pol letni tečaj funkcionalne medicine (preko spleta v Ameriki) in ena glavnih stvari, ki sem jo takrat prvič slišala, je bila ravno ta, da lahko telo izjemno podpremo, če iz prehrane izključimo živila, ki njegov imunski sistem dodatno bremenijo in mu škodijo. Eno takih je poleg nekaterih splošno znanih alergenov vsekakor gluten. Sladkor tudi predstavlja stres za nadledvično žlezo, trebušno slinavko pa tudi ščitnico in spolne hormone.

Ko sem takrat sama spremenila prehrano in opravila 3 tedenski detox, sem dobila lastno izkušnjo glede tega, kaj vse lahko naše telo naredi samo, če ga le podpremo. Moji izvidi glede ščitnice – protitelesa so padla, počutje se je izboljšalo brez zdravil. 🙂

To vam pišem, ker želim, da veste, da je tudi vaše telo sposobno marsičesa. Resnično!!!

In eno tako čiščenje – razstrupljanje – oz. sprememba prehrane ga lahko izjemno podpre – ne glede na to ali se soočate z autoimuno boleznijo (Hasimoto tiroiditis – vnetje ščitnice, revmatoidni artritis, multipla skleroza, Chronova bolezen, ulcerozni kolitis…), imate težave s kožo (ekcemi, alergije), pogoste prehlade in vnetja (govorijo o oslabelem imunskem sistemu – črevo!), težave s prebavo, povišano težo, zamaščena jetra, povišan holesterol, motnje koncentracije, blažjo depresijo…

Če bi želeli glede svojih težav osebni posvet pri meni, da vam povem, kako bi se glede na vaše težave lahko lotili sprememb, vam predlagam, da mi pišete na tatjana@tatjanatrajkovska.euali me pokličete na 051 874 380.

Vabim pa vas tudi, da si preberete več o 4 tedenskem skupinskem programu detox telesa, uma in duha, ki a pripravljam v mesecu maju. Več o njem najdete TUKAJ.

Če pa ste oseba, ki skupin ne marate in želite individualno obravnavno, pa vabljeni na individualni detox. Več o njem pa TUKAJ

Podprimo naše telo, da se ozdravi in obnovi na NARAVEN način.

Želim vam lepe dneve,

Tatjana

Comments are closed.